Welkom

Momenteel aanvaarden we geen nieuwe patiënten meer. Gelieve geen afspraak te boeken indien je nog geen patiënt bent in onze praktijk. Deze patiëntenstop is het gevolg van het recent stoppen van meerdere huisartsen in Blankenberge.  Op deze manier willen we voldoende ruimte overhouden om kwaliteit te bieden aan onze patiënten.

 

We merken helaas dat het hierdoor voor mensen zónder huisarts steeds moeilijker wordt om binnen Blankenberge nog een huisarts te vinden. Vaak moeten ze meerdere praktijken contacteren, botsen ze telkens opnieuw op deze patiëntenstop en worden ze telkens opnieuw doorverwezen.  Vanaf 01/03/2024 kan iedereen zonder huisarts in Blankenberge zich op een wachtlijst plaatsen. Zo kunnen we een zicht krijgen hoeveel mensen op zoek zijn naar een huisarts en zal bekeken worden hoe het verder aangepakt zal worden.

https://www.wachtlijsthuisartsblankenberge.be/

 

Nieuwe Huisarts in Opleiding (HAIO) vanaf 1 oktober 2023:

Dr. Leen Driesen gaat bij ons haar huisartsenopleiding volgen gedurende 1 jaar. Zij is de opvolgster van Dr. Benno de Caluwé.

 

Ruim 42% van de mensen die een dokter bezoeken hoeven daar eigenlijk niet naar toe.

Met behulp van Moet ik naar dokter? kunnen wij een deel van de patiënten geruststellen en voorzien van een betrouwbaar advies.  Klik hieronder om de vragenlijst te starten.

Er is ook de nieuwe app ZoekGezond als betrouwbaar alternatief voor Dr. Google.

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven wil iedereen op een toegankelijke manier helpen om gezond te leven. Met onderbouwd advies, concrete tips, en kant-en-klaar projecten. 

 

Om alles veilig te laten verlopen:

-Indien u verkouden bent gelieve een mondmasker te dragen

-Heeft u klachten als: niezen, hoesten, keelpijn, grieperig gevoel of koorts, doe eerst een zelftest op Covid. Als deze negatief is kan je op afspraak komen. Bij een positieve test: gelieve ons telefonisch te contacteren.

 

 

 

Papierloos elektronisch voorschrift

Er is geen papieren bewijs meer nodig om een geneesmiddel in de apotheek te halen. De apotheker heeft immers toegang tot de zogenoemd ‘open’ voorschriften van de patiënt. Die zijn te raadplegen aan de hand van een elektronisch bewijs van het voorschrift, de e-ID of het rijksregisternummer van de patiënt. De patiënt kan de bewijzen van het elektronisch voorschrift indien gewenst downloaden via MijnGezondheid.be of MyHealthViewer. Via de app "Mijn Geneesmiddelen" kan je eenvoudig zien welke medicatie nog kan afgehaald worden bij de apotheek.

 

Beste Patiënt

In deze praktijk werken Dr Geert Vileyn, Dr Hannelore Yperman, Dr Roel Vileyn en Dr. Leen Driesen (HAIO).

 Behalve voor spoedgevallen zijn de  consultaties  alleen na afspraak.
Omdat we in onze praktijk efficiënter werken dan aan huis, vragen wij  om alleen een huisbezoek aan te vragen als je je niet kunt verplaatsen.
Meer uitleg over onze manier van werken vind je hier.

Via onze  website kun je ook online een afspraak  reserveren (zie agenda rechtsboven).
Zo kun je nagaan welke uren nog vrij zijn voor welke arts en hoef je niet nutteloos te wachten.
Je kunt ook tijdens een consultatie een 'vervolgafspraak maken' of telefonisch een afspraak aanvragen (tussen 8.00 en 12.00)
 

Naast concrete afspraken, uurrooster, vind je op onze website ook  allerlei nuttige informatie over gezondheid, preventie, over ons gezondheidssysteem, enz.
Wij willen je  ook helpen om betrouwbare medische informatie te vinden op internet. (via het menu bovenaan het scherm)

Je kunt onze website doorzoeken met de zoekfunctie (rechts boven op het scherm).
We hebben ook  een link gemaakt voor specifieke doelgroepen (in opbouw).

 

Als huisartsen is het voor ons een uitdaging niet alleen oog te hebben voor je ziektetoestand, maar je te willen bijstaan in het verbeteren van jouw gezondheid als geheel, met al zijn lichamelijke, geestelijke en sociale facetten.

Het is voor ons dan ook belangrijk om  zo goed mogelijk te communiceren over ziekte- EN  gezondheid, en om belangrijke medische beslissingen zo veel mogelijk in overleg met jou te nemen.

Wij hopen je hiermee van dienst te zijn en heten je hartelijk welkom op onze website en in onze praktijk.

 

 Dokter Geert Vileyn, Dokter Roel Vileyn en Dokter Hannelore Yperman