Haio

Huisarts in opleiding (Haio)

 

Na de opleiding tot arts aan de universiteit volgt voor elke arts een praktijkopleiding. Voor specialisten gebeurt dit als assistent in een ziekenhuis, voor huisartsen als haio in een erkende huisartsenpraktijk.

De stap zetten van de boeken naar de praktijk is niet eenvoudig. Daarom werk je als pas afgestudeerde huisarts 3 jaar als haio samen met een erkend stagemeester. Dit betekent dat de haio al zelfstandig mag en kan werken maar onder begeleiding van de stagemeester. Zo doet de haio zelf consultaties, huisbezoeken en ook wachtdiensten maar kan hij/zij op elk moment beroep doen op de stagemeester.

Dit betekent uiteraard dat er binnen de huisartsenpraktijk zeer frequent overleg zal plaatsvinden tussen de haio en de artsen. Dit gebeurt zowel tijdens de consultaties wanneer nodig maar ook op regelmatige geplande tijdstippen om zo uitgebreider moeilijkere problemen te bespreken.

Daarnaast heeft de haio om de 14 dagen opleidingsmomenten georganiseerd door de universiteit.

Uiteraard is de haio net als elke andere arts gebonden aan zijn beroepsgeheim.

Een haio blijft 12 of 18 maand in de praktijk samenwerken.

Vanaf 1 oktober 2020 komt Dr. Sarah Neirinck als haio in onze praktijk werken. Dr. Roel Vileyn en Dr. Hannelore Yperman zijn erkend als stagemeesters. Dr. Geert Vileyn heeft de afgelopen jaren verschillende haio’s opgeleid.

 

Mocht u hierover nog vragen hebben, kunt u steeds bij 1 van ons terecht.

 

Dr. Roel Vileyn

Dr. Hannelore Yperman

Dr. Geert Vileyn